MINUN TARINA

MINUN TARINA

Kehon kautta vapaaksi sosiaalisesta jännittämisestä

 

Olin 25-vuotias, kun kyllästyin ainaiseen jännittämiseen. Sosiaalinen jännittäminen oli saapunut elämääni 14-vuotiaana, pian isäni kuoleman jälkeen.

Sosiaalisesta ja puheliaasta tytöstä tuli ahdistunut ja pelokas. Jännittäminen jatkui työelämässä ja aiheutti jatkuvaa stressiä, päänsärkyä ja vatsavaivoja. Ulospäin vaikutin reippaalta ja rohkealta, mutta sisälläni kävin jatkuvaa taistelua. Kehoni oli kroonisessa jännitystilassa ja mieleni loi katastrofiajatuksia tulevista tilanteista. Työpaikalla jännitin kokouksia, kahvihuone- ja ruokalatilanteita sekä toki esiintymistä.

Minulla oli vahva tunne siitä, että oireeni eivät helpottaisi vain puhumalla, vaan tarvitsisin jonkinlaisia kehollisia menetelmiä, jotta voisin vapautua kroonisesta jännitystilasta.

Ensimmäisenä löysin Mindfulness-harjoitukset. Kävin lähes vuoden ajan psykofyysisen fysioterapeutin luona tekemässä erilaisia kehomieli- ja tietoisen läsnäolon harjoituksia.

Sain näistä harjoituksista apua tunteiden säätelyyn ja jännittämisen hallintaan ja opiskelin myöhemmin itsekin Mindfulness-ohjaajaksi kaksivuotisessa ohjaajakoulutuksessa.

Todella suuria muutoksia alkoi tapahtua, kun löysin TRE-harjoituksen (Tension & Trauma releasing exercises). Vain neljän kuukauden säännöllisen harjoittamisen jälkeen (yksin ja tuetusti) olin saanut vapautettua kehostani traumaperäisiä jännitteitä ja arjessa tämä alkoi näkyä niin, että ahdistus ja paniikkioireet lievenivät ja jotkin tilanteet, jotka aiemmin jännittivät, eivät jännittäneet enää ollenkaan.

Opiskelin TRE-ohjaajaksi, jotta voisin opettaa tätä upeaa menetelmää ja tietoa kehomme viisaudesta myös toisille jännittäjille.

Viimeisimpänä menetelmänä opiskelin ratkaisukeskeiseksi valmentajaksi (LCF Life coach). Opin suorastaan mullistavia kehomieli-harjoituksia, joiden avulla muokataan haitallisia uskomus- ja ajatusmalleja. Näiden menetelmien avulla olen löytänyt uudenlaista sisäistä rauhaa ja myös rohkeutta tehdä työtäni ja jakaa viestiäni.

Näistä kokemuksista ja koulutuksista on syntynyt ainutlaatuinen kokonaisuus, ja tehtäväni onkin auttaa nyt toisia sosiaalisesta jännittämisestä kärsiviä ihmisiä tutustumaan oman kehonsa viisauteen ja sitä kautta vapautua elämää rajoittavasta jännittämisestä.

Sellaista taikatemppua ei ole vielä keksitty, joka poistaisi ihmisen kaikki ongelmat ja murheet. Näiden menetelmien avulla on kuitenkin mahdollista oppia selviytymään elämän haasteista menettämättä terveyttään ja säilyttäen elämänilonsa.

Olen tehnyt koko työurani sosiaali- ja terveysalalla auttaen toisia ihmisiä. Teen työtäni suurella sydämellä ja lämmöllä.

Ota yhteyttä ja jutellaan, miten voisin auttaa Sinua?

Tiia Minaya

Hellä Mieli
Koulutukseni

(pääopettaja/koulutuspaikka)

  • Sertifioitu TRE-ohjaaja (Jyrki Rytilä, TRE Finland)
  • Mindfulness tunnetaitovalmentaja (Maria Saarelainen, Helsingin seudun kesäyliopisto)
  • Mindfulness-ohjaaja CFM® (Leena Pennanen, Center for Mindfulness Finland, 2-vuotinen koulutus)
  • LCF Life Coach®  (Ratkaisukeskeinen valmentaja, Valmentamo)
  • Sosionomi AMK
  • Lähihoitaja

Muita koulutuksia ja kursseja mm.

  • Jännittäjäryhmien ohjaajakoulutus (Minna Martin, Turun kesäyliopisto)
  • Sosiaalipsykologian perusopinnot 25 op (Helsingin avoin yliopisto)
  • Mindful Self Compassion – 8 viikon Itsemyötätunto peruskoulutus (Taitoba house)
  • 8-viikon MBSR-kurssi (Mindfulness-based stress reduction, Center for Mindfulness Finland)